Іноземним громадянам

Напевно, практично кожен з нас знає, як відносяться до іноземних громадян  в окремо взятій країні, якщо метою їхнього візиту є постійне проживання, навчання чи робота. Положення іноземних громадян не заздрісне: проблеми працевлаштування, оформлення документів, «особливі» відносини з боку чиновників і самих громадян держави. Якщо ви є іноземним громадянином в Україні та маєте на меті переїзд до цієї країни на постійне місце проживання чи роботу, то вам знадобиться кваліфікована юридична підтримка. Команда адвокатів-юристів разом з Яною Валентинівною Смарчевською допоможуть вирішити проблему реєстрації в ВВІРі, отримання тимчасового та постійного виду на проживання, а також вирішать проблему отримання дозволу на роботу.

В першу чергу метою наших юристів  є врегулювання будь-яких проблем, пов’язаних із правами іноземних громадян в Україні. Команда адвокатів-юристів  професійно відстоює права своїх клієнтів в державних інстанціях та інших органах.

Прагненням нашої команди є впевнене почуття наших іноземних клієнтів. Наша команда – це надійні порадники  та партнери у вирішенні особистих питань та питань бізнесу  іноземних громадян.  Ми пропонуємо декілька варіантів та можливостей вирішення питань виходу з будь-якої ситуації, з яких клієнт разом з нами зможе вибрати найбільш сприятливий для нього варіант.

Команда наших юристів – ваша правова підтримка як повноправних громадян української держави.

 

Отримати тимчасову посвідку на проживання можуть іноземці, особи без громадянства, які прибули в Україну з метою працевлаштування. Згадана посвідка на тимчасове проживання діє протягом строку дозволу на працевлаштування з правом продовження. Щоб отримати тимчасову посвідку на проживання необхідно оформити візу типу «Д» (робоча віза), яка видається консульством України іноземцям на підставі дозволу на роботу. Отримавши тимчасову посвідку на проживання, протягом одного тижня необхідно поставити відмітку про реєстрацію місця проживання. По терміну закінчення документа іноземець або особа без громадянства повинен протягом семи днів знятися з реєстрації. Документ дає право вільно перетинати кордон України та відкривати візи в інші держави.

Отримання тимчасової посвідки на проживання – процес досить трудомісткий, тому в даному питанні необхідна допомога юриста. Наша команда кваліфікованих фахівців-юристів допоможе іноземним громадянам в найкоротші терміни зібрати і оформити необхідний пакет документів і забезпечить їх супровід та відстоювання інтересів клієнта. Наша команда діє чітко, швидко і якісно.

 

Отримати постійний вид на проживання можуть іноземці та особи без громадянства в передбаченому законодавством України порядку. Щоб оформити постійний вид на проживання, необхідно насамперед отримати дозвіл на імміграцію. Особи, які мають право отримати посвідчення на постійний вид на проживання, діляться на дві групи. Перша (по імміграційній квоті) включає в себе діячів культури і науки, висококваліфікованих фахівців, осіб-інвесторів, повнорідних братів, сестер, діда, бабку, внука, внучку громадянина України, особи, які раніше були громадянами України, батьків, подружжя, біженців, жертв торгівлі людьми. Друга група (окрім квоти) включає одного з подружжя, дітей і батьків громадян України, особи, які мають право на набуття громадянства за територіальною ознакою, опікунів та піклувальників, зарубіжні українці.

Постійна посвідка на проживання має низку переваг для іноземців та осіб без громадянства: прибуття на територію України без візи, необмежений термін перебування, відсутність необхідності оформлення дозволу на працевлаштування, позбавляє від необхідності витрат на медичну страховку, консульський збір.

Фахівці-юристи нашої компанії нададуть необхідні послуги з процедури отримання постійного виду на проживання, а саме: консультації, підготовка необхідних документів і заяв, підготовка клопотання, оплата держмита, представлення інтересів клієнта і супровід пакета документів в органах міграційної служби.

 

Реєстрація в ВВІРі є обов’язковим елементом законного перебування іноземця на території України (якщо термін перебування понад 90 днів). Довгострокова віза не позбавляє від даного зобов’язання. Відсутність реєстрації веде до штрафу і можливу депортацію і заборони в’їзду на територію України протягом 5 років. Без реєстрації в ВВІР в іноземця можуть виникнути деякі складності і проблеми з податковою службою, міліцією, банківською системою, митною службою і т.д.

Продовження терміну перебування іноземців на території України, які приїхали в Україну з метою навчання, працевлаштування, приватних справах здійснюється органами внутрішніх справ.

Допомогу з питань реєстрації іноземців і осіб без громадянства в ВВІР пропонує наше адвокатське бюро. Ми допоможемо оформити та зібрати необхідний пакет документів, а також представимо інтереси іноземця в органах ВВІР.

 

 

Дозвіл на роботу (працевлаштування) – документ, який необхідно отримати роботодавцю для працевлаштування іноземних громадян. Такий дозвіл видається державним центром зайнятості на один рік із щорічним продовженням. Використання праці іноземців без дозволу забороняється законом, в даному випадку на підприємство накладаються штрафні санкції з боку влади з депортацією іноземного співробітника з території України.

Якщо ваше підприємство в майбутньому має намір офіційно запрошувати на роботу іноземних фахівців, то його необхідно зареєструвати в ВВІР.

Наша команда адвокатів-юристів готова допомогти в питанні отримання дозволу на роботу для іноземних громадян. Досвід і висока кваліфікація наших фахівців дозволяє оперативно і якісно впоратися з поставленими завданнями. У наші послуги входить консультування, отримання необхідних довідок з податкової інспекції та центру зайнятості, допомога в оформленні перекладу документів, підготовка трудового договору, оформлення пакету документів та представництво інтересів клієнта на комісії.